NORDTECNIK   -   MAGASRA EMELJÜK!

 

 



Kik vagyunk és honnan jöttünk?

 

A Nordtechnik Kft. fő profilja a híradástechnikai berendezések, a műsorszóró eszközök és az ezeket kiszolgáló technológiák telepítése, de otthonosan mozgunk az ipari alpintechnika és a daruzás területén is.

Központi telephelyünk Salgótarjánban egy 2000m²-es területen található, közel a Szlovák határhoz.

Társaságunk elődje a Videotechnika Lv. (állami vállalat) volt, amely kooperációs műszergyártással és saját fejlesztésű TV adóberendezések és TV átjátszó adók gyártásával foglalkozott 1979-1995-ig.

Több mint száz saját átjátszó berendezés került telepítésre Magyarországon. Intenzív exportot folytattunk számos országba, de elsősorban a szomszédos országokba.

A vállalat 1990-ben privatizálásra került, azóta magánkézben vállalkozásként működik.

A 1995-től a tevékenységünk fő iránya a híradástechnikai berendezések–különösen az antenna rendszerek- elhelyezése és szerelése felé tolódott el.

GSM állomási telepítéseket végeztünk a hazai mobil szolgáltatók részére.

2000 évtől a teljes hazai FM-rádió rekonstrukcióban és valamennyi hazai DVB-T  gerincadó antenna rendszer munkáiban részt vettünk, mint eszköz szállító és mint kivitelező egyaránt. Ekkor dolgoztuk ki a különleges nagy magasságú munkavégzést, az antenna rendszerek és más műtárgyak elhelyezési technológiáját és a helikopteres szerelési technológiát.

Ezt hasznosítottuk a későbbi külföldi szereléseinknél is.

 

A társaság jelenleg is folyamatosan fejleszti egyedi gyártmány és szerelési technológiáját

Ezek jórészt a műsorszóráshoz és a helyszíni közvetítésekhez, kapcsolódnak és a nagymagasságú műtárgy elhelyezéseket célozzák.